Benim gibi çilek sevenler bu tatlıyı mutlaka deneyin, bir o kadar hafif ve leziz bir tatlı rüya gibi...
Malzemeler
Milföy İçin:
15 tane milföy karesi (her kare yaklaşık 10 c.m. x 10 c.m. büyüklüğünde)
25 gram taze çilek
Bir kaç yemek kaşığı pudra şekeri
Kreması İçin
¾ su bardağı un, elenmiş
½ su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
½ paket (yaklaşık 2 ½ yemek kaşığı) toz krem şanti
Hazırlanışı
Milföylerin Hazırlanışı:
1. Fırını 190C’ye (375F’ye) ayarlayın.
2. İç içe giren iki tane fırın tepsisi kullanacağız. Bir tanesinin içini, diğerinin altını fırçayla hafif yağlayın
3. Eğer milföy kareleri kullanıyorsanız (10 c.m. x 10 c.m.) kareleri yana yana hafif aralıklı tepsinin içine dizin (içini yağladığnız tepsiye). Eğer bütün olarak milföy hamuru kullanıyorsanız, hamuru merdaneyle tepsiye sığacak büyüklükte açın. Pişirdikten sonar kesebilirsiniz
4. Hamurları çatalla her tarafından delin.
5. Altını yağladığınız tepsiyi hamurların üstüne oturtun.
6. 25 – 30 dakika önceden kızdırılmış fırında pişirin. Fırından çikartın. Biraz soğuduktan sonra, üstteki tepsiyi kaldırıp milföyleri soğutma teline alın.
Kremanın Hazırlanışı:
1. İsterseniz, bu kremayı bir kaç gün önceden hazırlıyabilirsiniz.
2. Elenmiş unu orta boy tencerenin içine koyun. Şeker ve vanilyayı ilave edin. Sütü ilave edip tel çırpıcıyla pürüzsüz ve topaksız oluncaya kadar çırpın.
3. Tencereyı orta hararetli ateşin üstüne oturtup tahta kaşıkla koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırın. Kaynama noktasına geldiğinde (hafifçe fokurdadığında) 1 dakika kadar pişirip ocaktan alın.
4. Soğumaya bırakın. Soğuncaya kadar el mikseriyle ara sıra (bir kaç dakikada bir) çırpın. Tamamen soğduğunda toz krem şantiyi ilave edip 3 – 5 dakika kadar yüksek ayarda çırpın.
Milföy Pastanın Hazırlanışı:
1. Kremayı milföylere kaşık, biçak veya en kolayı sıkma torbasıyla koyabilirsiniz. Ben Wiltonun 12 no’lu ucunu kullandım.
2. Sıkma torbasını doldurmanın en kolay yolu, torbayı büyücek bardağın veya surahinin içine koyun. Torbanın uçlarını kıvırarak bardağın üstüne doğru katlayın
3. Spatula yardımıyla torbanın yarısına kadar doldurun. Çok fazla doldurursanız tutması zor olur.
4. Çilekleri ince doğrayın.
5. Milföy karelerini istediğiniz hacime kesin. Eğer büyük milföy hamuru kullandıysanız, istediğiniz büyüklükte kesin ama 3 katın aynı büyüklükte olamasına dikkat edin.
6. Milföyün ilk katına kenarlara yaklaşmadan krema sıkın.
7. Üstüne doğranmış çilek dizin ve ikinci katı koyup aynı işlemi tekrar edin. En son katı koyun.
8. Hepsini hazırladıktan sonra en üste pudra şekeri eleyin.
Afiyet Olsun Canlar...
Ellerine sağlık canım, çok lezzetli bi tatlı oluyor ben de denemiştim daha önce. Çok güzel bi blog olmuş hayırlı olsun, yazmaya devam:)
YanıtlaSilbeğenmene çok sevindim canım takibin için teşekkür edrim :)
SilHarika ötesi birşey. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim çok hafif ve lezzetli denemediyseniz mutlaka yapılacaklar listesine ekleyin
SilEllerine sağlık çok güzel görünüyor :) Mimledim seni :)
YanıtlaSilAaaa benim ilk mim olayım :D teşekkür ederim canım
SilMmm your strawberry dessert looks so delicious!
YanıtlaSilhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
thankss :)
SilÇilekli herşey güzel oluyor ya yenmeyecek bir şey olsa bile insanda yeme isteği uyandırıyor.
YanıtlaSilSevgilerle
http://fernoce.blogspot.com.tr/
:) gerçekten öyle çileğin çekiciliği, ziyaretin için teşekkür ederim.
Silgörüntü gel beni ye diyor :)) tadına bakanlar çok şanslı ellerine sağlık cnm. malesef izleyici panelini göremedim ...
YanıtlaSilbir gün sende tadarsın belki canım kısmet :) izleyiciler kısmı sağ üst köşede sayfan korumalı ise görememiş olursun
SilMerhaba ben de sizi ziyarete geldim ve takibe aldım. Çok pratik ve güzel bir tarif olmuş, görüntüsü de sunumu da harika, elinize sağlık. Bu tarz tatlıları seviyorum gerçekten;) Tariflerde de sunumlarda da sınır yok aslında sedece bizler biraz fazla klasik düşünüyoruz, ama onları da aşmamız lazım. Sevgiler selamlar;)
YanıtlaSilaynen bende sizin gibi düşünüyorum bildiğimiz tatlar klasik sunumlardan uzaklaşınca böyle çekici bir hal alıyor...
Siltakibiniz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim..
Ohh ne güzel bi tarif olmuş iade i ziyarete geldim takipdeyim canım :)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım sevgiler.. :)
SilAma bu çookkk güzel, ellerine sağlık cnm ;))
YanıtlaSilteşekkür ederim canımmmm :)
SilBabet modelleri ile ilgilenirken bloğunuzu keşfettim Babet çeşitleri derken Paylaşımlarınız harika buldum ve beğeni ile takip ediyorum.
YanıtlaSilBabetler
Babet Fiyatları
takibiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim her zaman beklerim :)
SilEn sevdiğimden çilek ve krema...harika...takipteyim canım...
YanıtlaSiltakibin için teşekkür ederim canım benimde en sevdiğim lezzet :)
SilEn sevdiğimden çilek ve krema...harika...takipteyim canım...
YanıtlaSiltatlı harika görünüyor en kısa zamanda denemeliyim :) buarada blogumu takipte olduğunu yazmışssın ama bi sorun oldu sanırım takipçilerimde görünmüyorsun tekrar bi kontrol edersen çok sevinirim :)
YanıtlaSilmutlaka denemelisin canım çok lezzetli. bu arada hemen bakıyorum canım :)
SilCok guzel gorunuyir ellerinize saglik :) iadeyi ziyarete geldim bende
YanıtlaSilziyaretin için çok teşekkür ederim cnm :)
SilÇilekli tatlıları çok severim. Eline sağlık :)
YanıtlaSilaynen bende çok severim :)
SilTam benlik gözüküyor.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilmutlaka deneyin derim :)
SilTam benlik gözüküyor.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBabet modelleri ile ilgilenirken bloğunuzu keşfettim Babet çeşitleri derken Paylaşımlarınız harika buldum ve beğeni ile takip ediyorum.
YanıtlaSilhttp://babetto.net/
Babet Modelleri
Merhaba
YanıtlaSilBende takibinizdeyim artık banada beklerim :)
Sevgiler
teşekkür ederim davetin için :)
Silmerhaba yazını çok beğendim tatlı vazgeçilmezdir :)
YanıtlaSilbu arada bende beklerim :)
http://kelebektavsiye.blogspot.com.tr/
benimde tatlı vazgeçilmezimdir özellikle çilek :)
Silvalla canım çekti ne yalan söyleyeyim.Birde diyetteyim :) ellerine sağlık
YanıtlaSilçok hafif bir tatlı canım bir günlük kaçamak için sorun olmaz bence :)
Silharika görünüyor canım çekti :))
YanıtlaSilbeklerim bir gün :)
Silnefis :) elinize sağlık
YanıtlaSilÇileğe bayılırım ve bu tatlı enfes görünüyor :) blogunuzda yok yok :) takibe aldım ben de beklerim
YanıtlaSilhttp://haticesenstyle.blogspot.com/
Aynen öyle yok yok hayatımın her kesitinden bir parça olsun istiyorum beğenmenize çok sevindim :)
Sil