Angel Wing Heart

7 Temmuz 2015 Salı

Gezmeler... Dolu Dolu Haziran... Muğla, Dalyan, Fethiye


Tatil fotoğraflarıma, anılarımı canlandırdığım bu karelere bakmaya doyamıyorum... 14 günlük yıllık iznime sığdırdığım bu minik ama kapsamlı tatilimi burada kayıtlara geçirip ölümsüzleştirmek istiyorum.



 Bu sefer ki yolculuğumuz Muğla, Fethiye, Dalyan'a doğru...




Muğla  Dalyan'da bulunan ve diğer adı Likya Kaya Mezarları olan Dalyan Kral Kaya Mezarları, köklü tarihiyle yerli turistler kadar yabancı turistler tarafından da sürekli ziyaret ediliyor. Kral mezarlarının bulunduğu bölge, devasa kayalarıyla göz dolduruyor. Doğal bir güzellikte tarihi esintiler sizleri farklı bir zaman dilimine götürecek. Likya Kaya Mezarları, kayaların içleri oyularak yapılmış. Burada birçok arkeolog araştırma yapmış. Kral mezarlarına ulaşım çok kolay olmasa da stabilize bir yola yapmışlar. Dalyan Kanalı kıyısında yer alan Kaunos Antik Kent Dalyan'ın kuzeyinde bulunuyor. Muğla'nın tarihi atmosferinde bulunan Likya Kaya Mezarları'nı tatiliniz sırasında sizde mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kaya mezarları kesinlikle gizemli bir gezi olacak.



Nehrin bir tarafına kurulmuş Dalyan'da eski çağdan kalma birçok eser görebiliyorsunuz. Kaunos Antik Kent Dalyan'ı gezmek için nehrin diğer tarafına kayıklarla geçiyorsunuz. Nehir yolculuğunuz; bir tarafı sizi kaplıcalara götürürken diğer tarafta denize açılabiliyorsunuz... Sultaniye kaplıcalarında çamur banyosu yapabiliyorsunuz. Tekne yolculuğu sırasında 4. yüzyıla ait Dalyan Kral Kaya Mezarları'nı görebiliyorsunuz. Büyüleyici olan bu tarihi eserler Dalyan'daki doğanın romantikliğini daha da arttırıyor. Huzur, ruhunuzu dinlendirmek, romantizm yaşamak ve tarihi eserleri görmek istiyorsanız Dalyan'a bir uğramalısınız.. 


 Kum plaj ve sığ deniz sevenlerin görmesi gereken bir plaj İztuzu Plajı. Bir tarafta dağ, diğer tarafta gölü görebileceğiniz deniz tertemiz.. Mükemmel bir tatil yeri, cennet köşelerden biri Dalyan; ben tatilde huzur ve doğa güzelliği arıyorum diyenlerin yeri Dalyan. Benim için unutulmayacak bir tatil oldu, herkese tavsiye ederim. 



Dalyan deltası... kafam biraz karışıktır oldum olası neden bilinmez denize doğru yüzlerce yol var ama hangisi doğru, hangisi çıkmaz? diye gider Bülent Ortaçgil şarkısı...



Veeeee Bu restoran en en en sevdiğim oldu nar bahçelerinin içinde ince patika bir yoldan gitmeye başlıyorsunuz ben hayal edemezdim karşıma böyle manzarada ve güzellikte bir yer çıkacağını Yalıçapkını Restaurant adını o bölgede uçan kuşun isminden alıyor mekanın işletmesini aile sürdürüyor, öyle kalabalık bir ekipleri yok ama serviste gayet hızlı.


   Nar bahçesinde kanalın kenarında , bol esintili doğal bir yer.Güleryüzlü bir karşılama ve iyi bir hizmet.Mavi yengeç yemenizi öneririm. Fiyatlar uygun ve kaliteli hizmet hepsi bir arada..


Bu arada bu mekanın keyfini turistler çıkarıyor, ben gittiğimde de tıklım tıklım Almanlar doluydu her tarafta gerçekten hayattan zevk almayı biliyorlar. Eğer Yolunuz Dalyan'a düşerse mutlaka gitmenizi tavsiye ederim organik mi organik o leziz taze nar suyunu da tadına bakın derim...






19 yorum:

  1. Unas fotos maravillosas!
    Besos

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuşş blogunu beğendim :) Bu arada yeni blog açtım takip edersen sevinirim :) http://sonsuzlugunotesindenbirblog.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim kiiiii :) hemen geliyorum canım adresine

      Sil
  3. Merhaba canım bloğunu yeni keşfettim görsellerin bir harika içim açıldı resmen. Hemen takip listeme ekledim seni :-)beni takip edersen çok sevinirim:-)
    http://www.fatmadenizz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim :)

      Sil
  4. Bayramda biz de Didim'e gitmek istiyoruz :) Böyle tatil fotoğraflarını görünce içim pek hoş oluyor pek mutlu oluyorum..
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tatilden geldim ama hala aklım tatilde seninde tatil fotoğraflarını bekliyoruz o zaman . :)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba iade-i ziyarete geldim :) Blogun çok güzel))

    YanıtlaSil
  7. Beğenmene çok sevindim davetin içinde çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. idae-i ziyarete geldim beğendim bloğunu :)

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel bir tatil yapmışsın cnm yaaa, maşallah harikasın ;) Ama bundan ben de istiyoruuummm, beni de götür :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde ilk yoğun gezmeli tatilim oldu :) inşallah bir gün beraber gideriz canım

      Sil
  10. Merhaba,

    4 yıl önce Dalyan'a 2 günlük bir tatil için gidip sonrada bir daha dönemeyen birisi olarak Dalyan'ımızı bu derece güzel anlattığınız için teşekkür ederim, harika bir yazı olmuş. Ben de Dalyan'ın daha az bilinen güzelliklerini tanıtan, kültürel doğa gezileri düzenliyorum. Dalyan'a bir daha yolun düşerse lütfen bizi de ziyaret edin: Volkan's Adventures



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. orada yaşayan biri olarak benim gözlemlerimi beğenmeniz beni onure etti çok teşekkür ederim. Tekrar yolum düşecek doyamadım oralara geldiğimde mutlaka sizide bulacağım..
      sevgiler

      Sil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil