Angel Wing Heart

15 Temmuz 2015 Çarşamba

Çilek Severler Toplanıyoruz, İşte Nefis AŞK-I MEMNU



Benim gibi çilek sevenler bu tatlıyı mutlaka deneyin, bir o kadar hafif ve leziz bir tatlı rüya gibi...



Malzemeler
Milföy İçin:
15 tane milföy karesi (her kare yaklaşık 10 c.m. x 10 c.m. büyüklüğünde)
25 gram taze çilek
Bir kaç yemek kaşığı pudra şekeri

Kreması İçin
¾ su bardağı un, elenmiş
½ su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
½ paket (yaklaşık 2 ½ yemek kaşığı) toz krem şanti

Hazırlanışı
Milföylerin Hazırlanışı:
1. Fırını 190C’ye (375F’ye) ayarlayın.
2. İç içe giren iki tane fırın tepsisi kullanacağız. Bir tanesinin içini, diğerinin altını fırçayla hafif yağlayın
3. Eğer milföy kareleri kullanıyorsanız (10 c.m. x 10 c.m.) kareleri yana yana hafif aralıklı tepsinin içine dizin (içini yağladığnız tepsiye). Eğer bütün olarak milföy hamuru kullanıyorsanız, hamuru merdaneyle tepsiye sığacak büyüklükte açın. Pişirdikten sonar kesebilirsiniz
4. Hamurları çatalla her tarafından delin.
5. Altını yağladığınız tepsiyi hamurların üstüne oturtun.
6. 25 – 30 dakika önceden kızdırılmış fırında pişirin. Fırından çikartın. Biraz soğuduktan sonra, üstteki tepsiyi kaldırıp milföyleri soğutma teline alın.

Kremanın Hazırlanışı:
1. İsterseniz, bu kremayı bir kaç gün önceden hazırlıyabilirsiniz.
2. Elenmiş unu orta boy tencerenin içine koyun. Şeker ve vanilyayı ilave edin. Sütü ilave edip tel çırpıcıyla pürüzsüz ve topaksız oluncaya kadar çırpın.
3. Tencereyı orta hararetli ateşin üstüne oturtup tahta kaşıkla koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırın. Kaynama noktasına geldiğinde (hafifçe fokurdadığında) 1 dakika kadar pişirip ocaktan alın.
4. Soğumaya bırakın. Soğuncaya kadar el mikseriyle ara sıra (bir kaç dakikada bir) çırpın. Tamamen soğduğunda toz krem şantiyi ilave edip 3 – 5 dakika kadar yüksek ayarda çırpın.

Milföy Pastanın Hazırlanışı:
1. Kremayı milföylere kaşık, biçak veya en kolayı sıkma torbasıyla koyabilirsiniz. Ben Wiltonun 12 no’lu ucunu kullandım.
2. Sıkma torbasını doldurmanın en kolay yolu, torbayı büyücek bardağın veya surahinin içine koyun. Torbanın uçlarını kıvırarak bardağın üstüne doğru katlayın
3. Spatula yardımıyla torbanın yarısına kadar doldurun. Çok fazla doldurursanız tutması zor olur.
4. Çilekleri ince doğrayın.
5. Milföy karelerini istediğiniz hacime kesin. Eğer büyük milföy hamuru kullandıysanız, istediğiniz büyüklükte kesin ama 3 katın aynı büyüklükte olamasına dikkat edin.
6. Milföyün ilk katına kenarlara yaklaşmadan krema sıkın.
7. Üstüne doğranmış çilek dizin ve ikinci katı koyup aynı işlemi tekrar edin. En son katı koyun.
8. Hepsini hazırladıktan sonra en üste pudra şekeri eleyin.

Afiyet Olsun Canlar...

44 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım, çok lezzetli bi tatlı oluyor ben de denemiştim daha önce. Çok güzel bi blog olmuş hayırlı olsun, yazmaya devam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene çok sevindim canım takibin için teşekkür edrim :)

      Sil
  2. Harika ötesi birşey. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim çok hafif ve lezzetli denemediyseniz mutlaka yapılacaklar listesine ekleyin

      Sil
  3. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor :) Mimledim seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa benim ilk mim olayım :D teşekkür ederim canım

      Sil
  4. Mmm your strawberry dessert looks so delicious!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  5. Çilekli herşey güzel oluyor ya yenmeyecek bir şey olsa bile insanda yeme isteği uyandırıyor.
    Sevgilerle
    http://fernoce.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) gerçekten öyle çileğin çekiciliği, ziyaretin için teşekkür ederim.

      Sil
  6. görüntü gel beni ye diyor :)) tadına bakanlar çok şanslı ellerine sağlık cnm. malesef izleyici panelini göremedim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir gün sende tadarsın belki canım kısmet :) izleyiciler kısmı sağ üst köşede sayfan korumalı ise görememiş olursun

      Sil
  7. Merhaba ben de sizi ziyarete geldim ve takibe aldım. Çok pratik ve güzel bir tarif olmuş, görüntüsü de sunumu da harika, elinize sağlık. Bu tarz tatlıları seviyorum gerçekten;) Tariflerde de sunumlarda da sınır yok aslında sedece bizler biraz fazla klasik düşünüyoruz, ama onları da aşmamız lazım. Sevgiler selamlar;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen bende sizin gibi düşünüyorum bildiğimiz tatlar klasik sunumlardan uzaklaşınca böyle çekici bir hal alıyor...
      takibiniz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim..

      Sil
  8. Ohh ne güzel bi tarif olmuş iade i ziyarete geldim takipdeyim canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım sevgiler.. :)

      Sil
  9. Ama bu çookkk güzel, ellerine sağlık cnm ;))

    YanıtlaSil
  10. Babet modelleri ile ilgilenirken bloğunuzu keşfettim Babet çeşitleri derken Paylaşımlarınız harika buldum ve beğeni ile takip ediyorum.
    Babetler
    Babet Fiyatları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takibiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim her zaman beklerim :)

      Sil
  11. En sevdiğimden çilek ve krema...harika...takipteyim canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takibin için teşekkür ederim canım benimde en sevdiğim lezzet :)

      Sil
  12. En sevdiğimden çilek ve krema...harika...takipteyim canım...

    YanıtlaSil
  13. tatlı harika görünüyor en kısa zamanda denemeliyim :) buarada blogumu takipte olduğunu yazmışssın ama bi sorun oldu sanırım takipçilerimde görünmüyorsun tekrar bi kontrol edersen çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka denemelisin canım çok lezzetli. bu arada hemen bakıyorum canım :)

      Sil
  14. Cok guzel gorunuyir ellerinize saglik :) iadeyi ziyarete geldim bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ziyaretin için çok teşekkür ederim cnm :)

      Sil
  15. Çilekli tatlıları çok severim. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. Tam benlik gözüküyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. Tam benlik gözüküyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  18. Babet modelleri ile ilgilenirken bloğunuzu keşfettim Babet çeşitleri derken Paylaşımlarınız harika buldum ve beğeni ile takip ediyorum.
    http://babetto.net/
    Babet Modelleri

    YanıtlaSil
  19. Merhaba
    Bende takibinizdeyim artık banada beklerim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. merhaba yazını çok beğendim tatlı vazgeçilmezdir :)
    bu arada bende beklerim :)
    http://kelebektavsiye.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde tatlı vazgeçilmezimdir özellikle çilek :)

      Sil
  21. valla canım çekti ne yalan söyleyeyim.Birde diyetteyim :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok hafif bir tatlı canım bir günlük kaçamak için sorun olmaz bence :)

      Sil
  22. harika görünüyor canım çekti :))

    YanıtlaSil
  23. Çileğe bayılırım ve bu tatlı enfes görünüyor :) blogunuzda yok yok :) takibe aldım ben de beklerim

    http://haticesenstyle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle yok yok hayatımın her kesitinden bir parça olsun istiyorum beğenmenize çok sevindim :)

      Sil