Angel Wing Heart

9 Temmuz 2015 Perşembe

Gezmeler... Dolu Dolu Haziran... Kaş,Demre

Bu yaz benim yazımdı... Gezmelere doyamadığım merak ettiğim yerleri karış karış gezdiğim yazdı, yazdı diyorum çünkü malum iş hayatı sebebiyle benim için yaz sezonu artık kapandı geriye bu harika tatilin aklımdan silinmeyecek hatıraları kaldı. Kaş benim için tek geçilecek bir yer sokakları, mimarisi, mütevazi bir o kadar şirin yapıları ve harika plajları kaşı benim için özel kılıyor. Ben buraya bayıldım yine yine yine gitcem, hep gitcem :) Kaş aslında oldukça küçük bir yer, yapılacak şeylerde sınırlı. Ama bu yapılabilecek sınırlı şeyler ve gidilebilecek sınırlı yerler o kadar güzel ki, kesinlikle yetiyor insana. Diyorum ya garip bir huzur hissi var Kaş'ın, sıkıcılık değil ama bu huzur gerçekten huzur...




Kaş’ın en çok nesini sevdin, diye sorarsanız istila edilmemiş, huzurlu bir havası var. İnsan denize karşı uzanırken ruhunun dinlendiğini hissediyor. Merkezin taş sokaklarında yürürken üst üste değil ferah ferah etrafı geziyorsunuz. Her yer yemyeşil, suyu pırıl pırıl ve akşamları daha da keyifli geçirmenizi sağlayacak çok hoş mekanları var. Beyaz mavi boyalı evlerin önünde fuşya rengi begonviller, ufak bir kahvenin önünde rengarenk sandalyeler şirin bir sahil kasabasına ait doğal dekoru oluşturuyordu.





Yollarda yazın en güzel renklerinden bir geçit oluştururcasına beyaz, pembe, fuşya begonviller ve zakkumlar muhteşem bir şekilde sıralanmıştı. Özellikle güneş batarken o yumuşak ışıkta harika görünüyorlardı.




Antalya’dan yola çıkıldığında solunuzda deniz size eşlik ediyor.Uzun virajlı yollar geçiliyor ve  bir an deniz kayboluyor. Uzun bir süre tırmanıyorsunuz ve son bir viraj ve tatilin panoraması..Müthiş mavilikte ve parlaklıkta deniz, yemyeşil Çukurbağ Yarımadası ve karşıda Meis Yunan Adası ,küçücük bir kasaba sevimli bir yat limanı.KAŞ tatilinizin ilk görüşte AŞK a dönüştüğü an o an oluyor.Arabanızı çekip panorama semalarında oturup bir süre keyfini çıkarmanızı öneririm…




Kaş’a girerken kıyı şeridi boyunca virajlı yollardan geçiyorsunuz. Burada keskin bir virajın dibinde ünlü Kaputaş Plajı yer alıyor. Kaş’taki çoğu plajdan farklı olarak bembeyaz bir kuma sahip bu plajda duş dahi bulunmuyor. Herkes yiyeceklerini yanında getiriyor. Eski usül, işletmeler tarafından istila edilmemiş ufak ama çok güzel bir kumsal.






Kanyon ağzına açılan turkuazdan maviye oradan laciverte dönen tertemiz pırıl pırıl bir deniz, incecik bir kum tertemiz bir plaj. Biraz küçük olması tek handikapı. Bizim gittiğimiz dönemde aşırı kalabalık değildi fakat, Temmuz ve Ağustosta kapasitesinin çok üstünde insanın ziyaret ettiğini biliyorum. Buraya gelirken tavsiyem eğer grup olarak geliyorsanız tek araca sığmaya çalışın zira park yeri bir problem çünkü yok !...Bu arada karayolundan 187 basamak merdiven inerek plaja ulaşıyorsunuz. 





     İşte Kaş Panoramanın tadını çıkardığım anlar... Ben geldim ... 





 Veee Demre Kekova Tekne gezisi. Bunu 2 şekilde yapabiliyorsunuz. Bunlardan birisi Kaş Limanı'ndan hareket edip 1.5 saat kadar yol alıp Kekova bölgesine varma şeklinde. Dönüş de bir o kadar sürdüğü için bu şekildeki turun 3 saati yolda geçiyor.






Gidecek olanlara çeşitli tavsiyelerim olacak.

şimdiden uyarayım; tatilim lüks olsun, eğlence hayatım mükemmel olsun diyorsanız başka yere gidin. kaş uzak bir yer. sonra bir hafta on gün kalıp saçınızı başını yolmayın. 
onun dışında tatlı tatlı takılmak isteyen, bir sene boyunca güzel bir tatil için çırpınan canlara şifa olsun.  
  Yok tamam burada bitiriyorum Kaş Mevzunu… Eğer giderseniz haber verin…. :)

28 yorum:

  1. ne güzel bir paylaşım ve güzel ayrıntılar

    YanıtlaSil
  2. ne güzel bir paylaşım ve güzel ayrıntılar

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel betimlemiş siniz bir an sizin gözünüzden oralarda hissediyor insan kendini,resimlerde çok güzel egzotik çıkmış,Kaş Kekova tarafına tatile gidecekler için rehber niteliğinde bir yazı olmuş,devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.sizde benim yazılarıma ilgili fikirlerinizi yorum olarak belirtirseniz sevinirim.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sizin gibi bu konuda daha tecrübeli birinin beğenisini almak daha bir güzel devamını bende sabırsızlıkla bekliyorum inşallah bir daha ki tatilime.
      sevgiler...

      Sil
  4. Özeliikle Kaş'ı çok çok severim bir Antalyalı olarak :) bu paylaşımınızla gitmiş kadar oldum . Malum daha tatile cıkamadık . Blogunuzu severek takipteyim bende beklerim sevgiler :)

    http://www.minikkelebeginannesi.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. davetin için teşekkür ederim. Çok şanslısın Antalya ya ilk kez geldim ama bayıldım plajlar harika Kaş a gelmeden bir hayranlığım vardı zaten gördüm artık vazgeçilmezim oldu. :)

      Sil
  5. Şimdi o huzurun içinde olmak ve o havayı mis gibi koklamak vardı ama bu yaz henüz tatile çıkamadım :(( Çok güzel anlatmışsın cnm, Kaş' a gittim sayende ;) Takipteyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en yakın zamanda seninde o huzuru birebir yaşamanı dilerim canım insan kendini yeniliyor tatille. :)

      Sil
  6. :)))
    Şu tatil fikrinden midir yoksa oraların muhteşemliğinden midir bilinmez hep güzeldir tatil şehirleri...
    Oraların sıcağı bile farklı gelir insana...
    Her yerde eğlenmek isteyen insanlar...
    Tatil şehirlerinde yaşayan insanlar bile farklıdır...
    Akdeniz ve Ege ülkemin en değerli yerleri...


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklentisi sadece dinlenmek, olağan hayatından kendini uzaklaştırmak için çıkılan yolculuğun ederi olarak güzel tatil :)

      Sil
  7. Wonderful photos!
    Hope you 'll enjoy the rest of your summer vacation too :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  8. süpermiş..
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Fotoğraflar çok güzel. Henüz tatile çıkamadım ve buraları aklımın bir köşesine yazdım. :)
    Bu arada miminiz var http://minervadannotlar.blogspot.com.tr/2015/07/sla-durandan-eglenceli-mim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ayrıca mim içinde hemen bakıyorum :)

      Sil
  11. Gidemediğim ender yerlerden birisi ama tam benlik:))Bayıldımm..Sadece denizin görüntüsü bile yetiyor sevmeye..Paylaşım için teşekkürler..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Gidemediğim ender yerlerden birisi ama tam benlik:))Bayıldımm..Sadece denizin görüntüsü bile yetiyor sevmeye..Paylaşım için teşekkürler..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman en yakında gidip görmenizi gönülden dilerim insanın içi açılıyor :)

      Sil
  13. Blog kesif etkinliğinde buldum sizi ve takibe aldım. Bana da takibe beklerim. Sevgiler...

    http://oradanburadandidodan.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Sen bu postu yazarken ben Kekovada güneşleniyor ya da gece yıldızları izliyormuşum. :D
    Bu yıl tatil rotam yine Kaş yine Kekova ((((:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı fikirde aynı düşüncedeyim bu yıl yine rotam bu güzellikler :)

      Sil