Angel Wing Heart

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Gezmeler... Dolu Dolu Haziran... Antalya Olympos, Adrasan

Bu yazı bol miktarda tatil fotoğrafı içerir :) Şimdi ben yıllardır çıkamadığım tatilin acısını çıkarmakta haksız mıyım?
Tatil hız kesmeden su gibi akıp geçti bana bu fotoğraflar kaldı...



Ofiste internetten bakıp iç geçirdiğim o sahiller tarihi mekanlar suyun dibinin göründüğü plajlar hepsini keşfetmek için yola koyuldum.



    Maalesef yazmayı çok istememe rağmen yoğunluktan hepsini aktaramıyorum satırlara ama bu fotoğraflar o anları sizlerinde canlandırmanıza yardımcı olacak nitelikte..



Adrasan Çevresi çam agaçlari ile kapli ilginç bir koya sahip. Karadan denize ters rüzgarlar aliyor ve bu yüzden rüzgar gücünün egemen oldugu geçmis yillarda yelkenliler bu koya giremeyip medeniyet izlerini Olympos, Phaselis, Antalya limanlarina tasimislar. Adrasan ismi Rumca'dan geliyor ve belde yeni adiyla Çavus köy olarak da taniniyor. Sirtini Beydaglari'na dayamis olan koyun zemini kum ve denizi sig çevresi ise karayolu olmayan birbirinden ilginç dogal güzelliklerle dolu. Su sporlarina merakli olanlar için de, esi bulunmaz bir parkur niteligi tasiyor. Deniz suyu sicakligi yüksek ve sezonu uzun yörede, özellikle berrak ve 29 metreye yakin sualti görüs mesafesine sahip deniz fotoğrafçıların oldukça ilgisini çekiyor.











Antalya'da nar bahçelerini her yerde görmek mümkün, iklimden ötürü yetiştiricilik oldukça fazla şu anda da tam çiçek açtığı dönem benim fotoğraflarıma oldukça renk kattı.






Gezeceğim yerlere gitmeden önce internetten incelemiştim. Fotoğraflarda suyun bu kadar berrak oluşuna hayret etmiştim ama gerçekten canlısının fotoğraftan farkı yok su o kadar berrak ki taşlaı o kadar net görüyorsunuz.


Oliympos Antalya'ya 85,7 km. uzaklıkta, Caretta Caretta kaplumbağalarının yavrulama alanı olduğundan sit alanı olarak korunan, genellikle üniversite öğrencileri ve sırt çantalı turistlerin tercih ettiği bir tatil köyü. Ağaç evleri, çadır mekanı olarak kullanılabilecek açık alanları, Likya Yolu üzerinde bulunması önemli özellikleri arasında. Beydağları - Olimpos Sahil Milli Parkı sınırları içinde yer alıyor. Akşam üzeri belirli bir saatten sonra sahile giriş yasaklanıyor.


  Olimpos ta hem yeşile, hem denize, hemde antik kalıntılara doyuyorsunuz.


17 yorum:

  1. Fantásticas fotos!
    Besos

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel bir yer cennet gibi halbuki şehirlerde tıkılıp kalıyoruz.Ne iyi yapmış da gitmişsiniz..sevgiler bana da beklerim ledushca.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle hayatı o kadar sıkıştırılmış yaşıyoruz ki bir çok şeyden mahrum kalarak kendimizi arada böyle kaçamaklarla ödüllendirmek lazım :)

      Sil
  3. Ne kadar güzel dolu dolu iç açıcı bir yazı olmuş ^^ Ve tabii ki tatil de çok iyi gelmiştir eminim. Çok şeker bi blog takipteyim ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene çok sevindim henüz çok yeniyim :)

      Sil
  4. İadeyi ziyarete geldim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Sayfanıza Tek kelime üç hece ile BA-YIL-DIMMMM...!!!! :) Yaratıcı yönunuz hayal dünyanız çok geniş bunu yazılarınızdan paylaşımlarınız dan görebiliryorum :) Takipteyim daha çok paylaşım bekliyorummm

    YanıtlaSil
  6. Beğeniniz için çok teşekkür ederim. İnsanı şevke getiren ve desteğini hissettiren bu yorumunuz için size minnettarım :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel insanın içini açan paylaşımların var canım çok beğendim. :) Benim de yeni bir sayfam var seni de beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin... Beğenmene çok sevindim teşekkür ederim en kısa sürede senin sayfana geliyorum. :)

      Sil
  8. en sevdiğim huzur bulduğum yerlerden biridir adrasan :) blogunu severek takibe aldım canım banada gelirsen mutlu olurum :) http://sedosun.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. davetin için teşekkür ederim canım :) Adrasan ilk kez gittim ve çok sevdim antalya da ki tüm plajları çok beğendim tatil düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum

      Sil
  9. Ah Olimpos yıllardır vazgeçemediğim tatil noktası (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten vazgeçilemeyecek bir yer bundan sonra benim içinde öyle :)

      Sil